logo

LEES DE HUISREGELS EN FAQ op http://www.hotforum.nl/forum/schuldhulp
1 2 3 4 5  > >>
Onderwerpen lijst
Nieuwe reactie
Auteur

klachten over bewindvoerder

Hotforum
Gratis je eigen forum
Willem
Woonplaats: Drachten
12-11-14 16:54
Mijn e mail is: willemsr@hotmail.com

Willem
Woonplaats: Drachten
12-11-14 16:53
Beste mensen,

Mijn naam is Willem en gezien ik een vriendin heb die ook onder bewind staat en dit alles wat ik lees aangaande jullie klachten contact heb opgenomen met de tv
Ik wil graag een grootschalig onderzoek doen aangaande bewindvoering, beschermingsbewind en budgetbeheer.
Uit ervaring van mijn vriendin weet ik dat mensen erg gedupeerd worden als ze ook een zg beschermingsbewind ingaan.
Je geeft je vertrouwen aan een bedrijf die je op soms handige manieren geld afhandig maakt en er soms uitkomt met meer schulden dan je ooit hebt gehad.
Graag zou ik de verhalen en klachten per mail willen horen zodat ik dit grote probleem kan bespreken en laten zien aan de televisie.
Gezien privacy word eerst alles overlegt met degene die zijn mail en verhaal wil schrijven voordat er actie word ondernomen.
Dat er actie moet worden ondernomen is wel duidelijk want dit kost je geld i.p.v dat je eruit komt.

Met vr gr

Willem


h
06-11-14 17:49
Beste J.

Bent u het met me eens dat een bewindvoerder de vaste lasten als gas licht water huur zorgverzekering zou moeten betalen ik heb hier namelijk een Dossier liggen waarin de bewindvoerder deze dingen nalaat

ter illustratie een rekening van de energie waarvan de 1000 euro die jaarlijks betaald moet worden er maar 10 euro betaald is afsluiting dreigde maar er werd vrolijk overgestapt naar een nieuwe leverancier deze werd weer niet betaald vervolgens weer een nieuwe leverancier vervolgens een nieuwe bewindvoerder die de zaak overneemt maar niet het gehele dossier krijgt en blijkbaar dit niet heeft opgemerkt waar het geld heen is is een groot raadsel
en de rechter die beslist de zaak in het voordeel van de oude bewindvoerder nederland begint een eng en raar land te worden

u stelt terecht dat sommige mensen vrolijk doorgaan met leven alsof er een pot geld naast de bewindvoerder staat die er vrolijk mee kan strooien dit is natuurlijk niet het geval maar klaarblijkelijk snapt niet iedereen dat


flappie
23-10-14 16:54
Heb je die dreigementen zwart of wit?
Je kan een brief naar de rechter schrijven en je beklacht doen over deze persoon.

Wellicht dat je een andere kan krijgen.


jan
Woonplaats: harlingen
23-10-14 12:38
en dan nog dreigen als ik overstap dat ik mijn huis en alles kwijt zou raken want ik was bezig met andere bewind voerder maar heb ik terug gedraait omdat ik mijn huis niet kwijt wil

klaasvaak
23-10-14 12:33
Je kunt natuurlijk altijd alles accepteren. Je kan ook er tegen ageren. Schrijf een ( aangetekende ) brief en schrijf daar in je frustraties. Zet ook in die brief dat je binnen 2 weken antwoord wilt hebben. Indien je geen antwoord krijgt of een antwoord waar je het nog niet mee eens bent, en een reactie daarop ook nog niet akkoord, dan stuur je een kopie van die brief ( met een eventueel antwoord) naar de rechtbank. Je hebt natuurlijk plichten maar je hebt ook rechten. En meestal moet je "een recht" zelf halen. Ga eventueel naar een juridisch loket en neem daarin mee een papier waar al je frustraties op staan. Want als je bij het juridisch loket staat vergeet je misschien bepaalde zaken. Sta op en doe er wat aan, is mijn mening.

jan
Woonplaats: harlingen
23-10-14 12:10
ik zit nu 4 jaar bij de bewintvoerster in groningen voorheen in veendam klopt niks van geld raakt weg en niet op tijd met weekgeld mooie beloftes maken en gewoon niet nakomen als je ze wat vraagt lachen ze je uit is je eigen schuld zeggen ze dan ik zou half jaar geleden al naar de gkb bank maar zegt de bewind voerster kan de juiste persoon niet te pakken krijgen duurt geen half jaar neem ik aan kortom mooi klaar mee met zulke mensen

geheim
Woonplaats: Amsterdam
01-10-14 19:59
Aan Sandra Benedick,

Had je ook aan je kinderen gedacht toen je schulden maakte. Of aan je schulden gedacht toen je kinderen maakte denk ook even over je zelf naar. Bewindvoerders zij er niet voor niets je staat niet zomaar onder bewind. Het tweede bewindvoerders kantoor waar het nu niet goed gaat is misschien ook beetje vreemd miss. Even naar je zelf kijken voordat je over mensen gaat oordelen die je helpen.


Sandra Benedick
Woonplaats: Nederland
25-09-14 14:34
De bewindvoerster Veendam
Wat een stelletje *** daar!
Ze lachen je uit als je vraagt om je leefgeld (ja je moet achter hun kont aan!) want je kleine baby's moeten eten! (Tweeling van bijna een jaar)
Zeg je : Jij kan heerlijk geniete van je broodje vanmiddag ofniet?
Zegt hij : Als je niet vanalles kocht, rookt of drank drinkt had je geen schulden gehad Dan hoefden wij het niet in geheer!!
WTF
De bewindvoerder moeten wij vertellen wat hij moet doen!
Dingen aanvragen kan hij niet of te laat!
Ze hebben een programma (smartkasboek) waar je je in en uitgaven kan bekijken, maar ze sluizen geld WEG!

FRL bewind Net zo ***
Ze hebben 1250 euro van ons gestolen, legaal!
Hoe vind je die!!!

Snap niet waarom we er nog in zitten...
Oh ja ik weet het alweer, we wouden ons beschermen!!!
Beschermingsbewind heet dat toch...LOL Lachwekkend!


kee
22-09-14 00:39
ik ben ook een rechtzaak begonnen en ik heb verschillende advocaten gesproken over deze zaak en ze zeggen allemaal dat het goed komt en dat hij de schulden moet betalen omdat er bewijs is dat er altijd voldoende geld is geweest op de bank. en ik had echt geen schulden voor heen ik heb bewind genomen om me zelf te beschermen omdat ik een heftige burnout heb. dus oordeel niet te snel over mensen want er zijn genoeg mensen die er hard voor werken om uit schulden te blijven.

ik weet zeker dat ik ga winnen en de advocaat moet hij dan ook nog betalen.
ik hou jullie op de hoogte


jph
18-09-14 11:13
Ik heb recent de bewindvoering overgenomen (nu familiair bewind) en ben echt niet onder de indruk wat de 2 BPBI aangesloten voorgangers gepresteerd hebben. Er zou naar mijn idee best wat strenger naar bewindvoerders gekeken mogen worden. De eerste maakte er echt een puinhoop van en er waren dan ook vrij veel incassokosten die gewoon rechtstreeks verwijtbaar zijn (bijvoorbeeld niet betalen telefoonrekening terwijl er geld is) of als er een email binnenkomt als: "Urgent: spoedbetaling ter voorkoming van incassotraject" enkel vragen waar het over gaat en pas de factuur betalen als het dan via het incassobureau binnenkomt. Ik overweeg nog een aansprakelijkheidsstelling richting dit bedrijf. Ook hebben ze volgens mij verzuimd de nieuwe bewindvoerder te informeren over de belangrijkste schuldeiser bij de overdracht.

De tweede maakte er een minder groot potje van, die betaalden netjes de rekeningen maar dat was het dan ook. Het viel ze bijvoorbeeld niet eens op dat ze Ä50 per maand aan belastingdienst betaalden en het steevast een week later teruggestort werd omdat het allang afbetaald was. Of het initiatief nemen dat als er een incassobrief komt vanwege het niet betalen van een jaarabonnement dan een ander postadres door te geven. Uiteraard is de onderbewindgestelde verantwoordelijk voor het juist doorgeven van facturen die hij zelf nog ontvangt, maar als ik zoiets ontvang dan ga ik vragen stellen en maatregelen treffen zodat het niet nogmaals gebeurd. Om de een of andere reden betaalden ze wel alles handmatig (zelfs geen periodieke overboekingen) maar naar mijn mening hadden ze die tijd op een betere manier aan hun cliŽnten kunnen besteden.

Probeer nu al maanden het dossier in handen te krijgen, dat weigeren ze over te dragen dus dat ligt nu bij de rechtbank.


Danielle
12-09-14 13:34
Beste J, niet iedereen over een kam scheren aub, niet iedereen komt in de schulden door alleen spullen te kopen zoals je beweerd.......Sorry hoor, maar vind het waanzin dat alleen mensen volgens jou in de schulden zitten door klakkeloos kopen.


J.
Woonplaats: E.
12-09-14 09:57
Ik sluit me aan bij Maickel dat de info hier wat beperkt is. Wat me opvalt bij klachten over bewindvoerders is o.a. het volgende:

* Mensen doen alsof door bewindvoerders de problemen (waaronder schulden) ontstaan. De werkelijkheid is natuurlijk dat de problemen er al waren. Maar ontkenning is makkelijk.

* Uit eigen ervaring (ik ben geen bewindvoerder) weet ik dat mensen denken dat als ze eenmaal bewind krijgen, dat ze zelf geen verantwoordelijkheid meer hebben. Maar je dient nog steeds open, eerlijk en transparant te zijn. En overzicht houden doe je zelf.

* Schulden ontstaan niet důůr een bewindvoerder. Schulden ontstaan door dingen te kopen die je niet kan betalen. Ik kijk iedere keer weer verbaasd op als ik afschriften en overzichten zie van mensen die in het rood staan, maar blijven roken als een ketter, kleren kopen via internet, krasloten kopen, leefgeld er in 1x doorheen jagen, etc.

Met alle respect voor degenen die echt een foute bewindvoerder hebben, maar mensen, neem alsjeblieft ook zelf verantwoordelijkheid.

M.v.g.


Maickel
28-08-14 19:39
Hoewel ik vind dat een beschermingsbewindvoerder wel degelijk zijn verantwoording heeft en bij eventueel tekortschieten in zijn taken daarvoor aansprakelijk is, vind ik het op basis van deze informatie wat te kort door de bocht dat vast te kunnen stellen.

Dat hij de geldstroom beheerst wil niet automatisch zeggen dat hij bij niet betalen van rekeningen in zijn taak tekortschiet. Het zou zomaar kunnen dat jij hem niet de juiste informatie verschaft.

Om dus te zeggen dat je nu al volop bewijzen hebt dat hij aansprakelijk is kan dus eigenlijk niet. Je kunt hem aansprakelijk stellen, maar nog niet zeggen dat hij dat is en de conclusie trekken dat ieder tientje is meegenomen.
De beschermingsbewindvoerder zal waarschijnlijk zeggen dat hij niet aansprakelijk is, waarmee het mogelijk een rechtszaak wordt. Dan volgt mogelijk een oordeel van de rechter die je gelijk gaat geven, waarna pas de schadevergoeding aan bod komt. In dat geval krijg je mogelijk waar je recht op hebt.

Ik wens je alle succes, en we horen hier graag hoe het verlopen is.


Hotforum
Gratis je eigen forum
kee
28-08-14 12:47
bedankt voor de reacties.
ik bedoel ook de rotte appels moeten ze aan pakken ik weet ook wel dat er goede zijn maar die zijn hier in zeeland moeilijk te vinden helaas.

mijn eigen schuld is het niet want ik kan nergens bij of aan komen alle het geld loopt via hem dus eigen schuld nooit.

ik heb volop bewijzen dat hij aansprakelijk is en ik ga het dan ook zeker proberen niet geschoten is altijd mis en elk tientje dat hij betaal is mee genomen zeker in deze moeilijk tijden.Maickel
26-08-14 18:30
Net als alle mensen die een stukje ondersteuning zoeken, mag je ook de beschermingsbewindvoerders niet over ťťn kam scheren. Het merendeel voert zijn/haar taak prima uit. Helaas zitten er ook rotte appels tussen en misschien is het wel zo dat jij die getroffen hebt.

Mocht je beschermingsbewindvoerder echt over de scheef zijn gegaan dan is hij daarvoor ook aansprakelijk te stellen. Dit gezegd hebbende blijkt dat het met de bewijslast vaak lastig ligt. Je moet namelijk niet alleen aantonen/bewijzen dat hij tekortgeschoten is, maar ook dat hem dit daadwerkelijk aan te rekenen is.

In de wet is dit vastgelegd in art 6:444 BW (zie hieronder)

Boek 1. Personen- en familierecht
Titel 19. Onderbewindstelling ter bescherming van meerderjarigen
Artikel 444 Een bewindvoerder is jegens de rechthebbende aansprakelijk, indien hij in de zorg van een goed bewindvoerder te kort schiet, tenzij de tekortkoming hem niet kan worden toegerekend.


Danielle
26-08-14 17:28
@kee, ook er wel is aan gedacht dat het probleem bij jezelf kan liggen ??Ik bedoel dat niet verkeerd hoor, maar je bent en blijft zelf verantwoordelijk of alles goed verloopt!

Chrissie
26-08-14 13:12
Begrijp je frustratie maar ik mag toch hopen dat je niet alle bewindvoerders weg wil hebben, lees toch ook gelukkig nog goede berichten over bewindvoerders dat hun cliŽnten dik tevreden over hun zijn en die hebben dit namelijk niet verdiend!

kee
Woonplaats: goes
26-08-14 12:06
hallo
ik zit vrijwillig onder bewind en ik ben na een aantal maanden er achter gekomen dat hij weinig doe zo heb ik huur achterstand en ben ik mijn aanvulling kwijt bij de zorgverzekering die ik juist nodig heb wegens rug klachten.

nu heb ik gehoord dat je de persoon kan aanklagen bij de rechter. er was elke maand voldoende geld voor de vaste lasten maar hij heb het gewoon niet betaald waar door ik nu in schulden zit. per sept loopt het af gelukkig omdat ik brief na rechter heb gestuurd voor ontbinding en ik heb de beschikking binnen ervan maar er is nog niks bekend bij alle instelling dat het weer na mijn persoonlijk moet allemaal en zelf kan ik dat niet doen zeggen ze.

hoe kan ik dit het beste aan pakken want met de persoon valt niet te praten en mailen heb ook geen zin.

ik zeg bij deze weg met de bewindvoerders want ze maken meer problemen voor de mensen dan nodig is en ze maken misbruik van de zwake OPLICHTERS ZIJN HET


jolanda
Woonplaats: zwolle
24-08-14 20:50
Zijn er ook mensen met problemen bij bcn zwolle

Elenieke
15-08-14 14:50
Zonder Achtergrondinformatie kan er geen antwoord op gegeven worden

Sanne
15-08-14 14:24
Dankzij bewindvoerder in Hoorn, ben ik alles kwijt, letterlijk en figuurlijk. Dit kan zomaar?

Hansie
Woonplaats: Meedhuizen
08-08-14 15:57
Aan Hendrik Kuilman,

Mijn ervaring met Veendam is dat je een code krijgt waarmee je iedere minuut van de dag je dossier kan inzien.
Tuurlijk gaat er wel eens iets mis maar je schulden zijn niet ineens ontstaan en je kan ook niet verwachten dat dit direct is opgelost.


Hansie
Woonplaats: Meedhuizen
08-08-14 15:47
Aan Monique,

Je geeft aan dat de schulden zijn opgelopen, ik weet niet hoeveel schulden er zijn maar zolang er geen stabiele fase is zullen de schulden oplopen.
Een bewindvoerder kan namelijk niet met alle schuldeisers een regeling treffen.
Zodra er enkel schulden zijn die kunnen worden meegenomen in de schuldsanering en er is sprake van een stabiele situatie in de financiŽn, zal een bewindvoerder je schulden aanbieden voor de WSNP of een minnelijk traject.
Zelfs bijvoorbeeld relatieproblemen, andere baan, verslaving hebben invloed op de financiŽle stabiliteit.
Ik weet niet of dit bij jullie van toepassing is maar het geeft wel goed aan dat het niet allemaal 123 is opgelost.


jolanda
Woonplaats: goes
06-08-14 02:56
Wij hebben bewindvoerder goes,jaren een krant,eind van het jaar terug gekregen van gemeente, ze hebben dat geld er niet voor gebruikt,jaren mobiel abbo voor daniel den hoed,ze betaalde de rekening niet,afgesloten,vaak zitten we zonder internet en telefoon,monuta begravenis pois afgezegt door monuta werd niet betaald,lopen acter met de zorg van cak,wat bijzondere bijstand elke maand naar hun betaald...

nu voor de kids geen leuke vakantie ze geven geen extra geld,zodat vader met ze wegkan,want ik ben onfgeneeselij ziek,slaap veel,bloed veel spuug veel zit onder morfine..

altijd geld genoeg geweest,zelfs spaargeld,betalen zichzelf 30 per maand,soms zie ik 2x de afschrijving aan hun in 1 maand!

jammer dat het zo moet..


bert
Woonplaats: arnhem
11-06-14 22:13
ik ben er helemaal meer eens met wat jullie vertele ik ook slechten ervaring met die gasten ook met XXX die is de eigenaar van de eik nu heb ik bewindvoerder XXX die is nog slechter ze motn eens dat gaan onder zoeken hoe goed of hoe slecht die gasten zijn vr gr bert


* * * * AANPASSING DOOR MODERATOR IN DIT TOPIC * * * * AANPASSING DOOR MODERATOR IN DIT TOPIC * * * * AANPASSING DOOR MODERATOR IN DIT TOPIC * * * *


Het is niet toegestaan personen bij naam en/of toenaam te noemen. Dit is vervangen door XXX
Taalgebruik kan eveneens aangepast zijn door vervanging van bepaalde woorden, zinsdelen door XXX.

Voor motivatie of verdere uitleg; zie huisregels door deze link in uw browser te plakken; http://www.hotforum.nl/forum/schuldhulp/551932/huisregels/ of KLIK HIER om de huisregels direct te kunnen lezen.

De volledige FAQ (veel gestelde vragen) over schulden en schuldhulpverlening kun je hier lezen; http://www.hotforum.nl/forum/schuldhulp/ of KLIK HIER om direct naar deze pagina te gaan. Deze verwijzing staat boven iedere pagina.

Contact met de moderator is enkel mogelijk via; moderatorhotforum@gmail.com
Online gaan we niet in discussie.


* * * * AANPASSING DOOR MODERATOR IN DIT TOPIC * * * * AANPASSING DOOR MODERATOR IN DIT TOPIC * * * * AANPASSING DOOR MODERATOR IN DIT TOPIC * * * *monique
Woonplaats: Groningen
09-05-14 20:34
Hallo
ik en mijn vriend staan ondrr bewin bij de bewindvoerster veendam
in een wooord drama ik sta bij hun sinds 2010
Heb ik al 4 een nieuwe bewindvoerder gekregen
Er zijn schulden bij gekomen niet door ons toe foen voor beeld te veel
Ontvangen huurtoeslag dubble huur betalen na latig met contckt op te nemen met schuld eisers waar door er beslag gelgd word vraagt om een over zicht wasr niks van klopt waarr in staat dat er beslag is op bijzondere bijstand dat klopt niet dat mag bij de wet niet erns beslag op uitkering als je er zelf achter aanbeld na de uwv blijkt er helemaal geen beslag te zijn enz zo kan ik nog wel ff door gaan deze mensen zijn er om ons te helpen ben beter af zonder hun hulp ga niet na de bewindvoerster in veendam


anoniem
Woonplaats: sappemeer
07-04-14 10:28
zijn er ook mensen die klachten hebben over finducia groningen

Ervaring anonie
21-03-14 14:25
Hallo Bob

Je maakt nog een opmerking bij met deze tekst : fair bent geweest tegenover de bewindvoerder

Nou ik zal jou zeggen je moet open kaart spellen met je bewindvoerder en dat heb ik gedaan maar houd wel rekening mee ik ben net gister en daar bij maar die bewindvoerder heeft fouten gemaakt .

Zal ik jou even zeggen huurtoeslag 2010 2011 2012 moet gedeeld terug betaald worden om dat bewindvoerder niet correct inkomen van een persoon niet heeft gedaan terwijl ze ons alle bij onder beheer heeft .

Ja ik kan nog twee dingen bij zeggen maar dan ga ik uit mijn sloffen dus houd even rekening meeErvaring anonie
21-03-14 14:17
Hallo hendrik kuilman
Woonplaats: Valthe

Als dat zo is wat je schrijf met deze tekst: Deze werkt zo als het hoort en u krijgt elke maand
Een over zicht wat er in en uit gaat

Dan heb jij de goeie wand wij hebben maar een keer gekregen vanaf beginnen 2010 daar na niet meer en als je zelf een overzicht maak zeggen heel leuk die klop niet terwijl je eigen bank afschriften zien staan inkomen uitgaven wat er alle maal gebeurt .

Ik zeg gewoon het gaat gewoon over geld wat ze verdienen wand volgens mijn hebben ze met drie op kantoor zitten ongeveer 250.mensen onderbeer ja dan maak je fouten of niets soms .

Maar weet je hun magen die fouten maken maar o we als iets verkeerd doen dan gaat alarm af


Adverteerder:
1 2 3 4 5  > >>
Onderwerpen lijst
Nieuwe reactie