logo

LEES DE HUISREGELS EN FAQ op http://www.hotforum.nl/forum/schuldhulp

Onderwerpen lijst
Nieuwe reactie
Auteur

Faillisement

Hotforum
Gratis je eigen forum
Nemesis
20-07-09 11:59
daar staan in ieder geval de bureau's/kantoren die je via de officiele weg verder kunnen helpen.
Ik hoop dat je er iets kan vinden.


Kimberly
20-07-09 11:52
Dank je wel Nemesis! Als ik jullie niet had... En was al aan het zoeken op die site, maar kwam niet ver

Nemesis
20-07-09 11:36
Ja via www.nvvk.eu en dan naar organisaie en dan ledenoverzicht

Kimberly
20-07-09 10:51
Hoi mensen,

Weten jullie waar ik die lijst kan vinden met particulieren die je kunnen helpen met een minnelijk traject incl. budgetbeheer?

Het GKB kan niet nog een aanvraag in behandeling nemen van me. Sterker nog die mensen hadden in het systeem gezet dat ik de WSNP toegewezen heb gekregen en dat ik nu in de WSNP zit, wat dus niet zo is?

Maar goed ze willen niet nog een aanvraag accepteren omdat WSNP afgewezen is.

Aangezien ik wel van me schulden af wil en vele deurwaarders niet zelf voorstellen accepteren wil ik er een tussenpersoon tussen hebben, maar waar kan ik die vinden???

Liefs


Jayden
17-07-09 18:22
Even een laatste reactie voordat ik de pc afsluit en ga proberen mn eigen sores te vergeten: je loopt een gigantisch risico dat er een schuldeiser die je niet hebt aangeschreven zich benadeeld voelt en gelijk zodra die er lucht van krijgt loonbeslag laat leggen. Dan kun jij de regelingen niet meer nakomen en is alle moeite voor niets geweest. De ergste crisis is nu wellicht voorbij (geniet van het YES!!! momentje), maar de "oorlog is nog niet gewonnen".

Schrijf gewoon iedereen aan, bereken wat je kúnt afdragen en doe zelf een voorstel: hou je zelf rekening met jouw VTLB en hou je jouw advocaat op de hoogte. Die heeft misschien ook tips?

Fijn weekend,
Kimberly
17-07-09 15:29
Ik bof heel erg met mijn salaris!

Ik heb net aan een andere schuldeiser een betalingsvoorstel van 3 maanden gedaan van € 100 per maand.

Na die 3 maanden wil ik daar € 600,00 per maand aan betalen. De schuld bedraagt daar € 7700,00, dit zou dan in 13 maanden zijn afgerond.

Verder heb ik dan nog 14 andere schuldeisers. Als ik ze allemaal zelf een voorstel moet doen (voor zulke hoge bedragen) dan gaan ze niet akkoord (denk dat ze dan te weinig krijgen).

Het enige probleem is als ik zelf maandelijks ga aflossen en een andere schuldeiser geen geduld heet, ze loonbeslag laten leggen en ik dus die schuldeiser met wie ik een afspraak heb niet kan aflossen.

Daarom hoop ik dat er nog een soort iets van hulp is?

Liefs,
Kim


Nemesis
17-07-09 15:10
Kimberly het lijkt erop dat je jezelf aardig redt.
Ik zou zoals jezelf aangeeft de schuldeisers een voorstel doen voor een betalings regeling en dan hopen dat ze het allemaal aanpakken.

www.rubenvandenoord.nl ? dat is voor ondernemers daar heeft Kim weinig aan toch ?


Jayden
17-07-09 15:05
Hi Kim, ik weet wel iemand die heel veel voor je kan betekenen, maar dat is een goedbetaalde specialist voor bedrijven. 1 voordeel; dat is wel iemand die niet tegen onrecht/onkunde kan en enorm gepassioneerd is om er voor mensen in de knel iets goeds uit te halen. Ik wil je ook wel helpen, maar ik denk dat hij dat beter kan als ik.

Misschien, als je hem benadert en je verhaal goed doet, dat hij je misschien ook wel zo helpt. Je kunt t altijd proberen: www.rubenvandenoord.nl daar staat ook hoe je hem kunt bereiken.

Succes!


Kimberly
17-07-09 14:43
Hey lieve mensen,

GOED NIEUWS!!!!!

Mijn faillisement wordt tegengehouden! Ik moet vandaag een bedrag á € 564,00 overmaken, mijn werk schiet het even voor! Krijg op 22 juli dan het resterende salaris overgemaakt.

Verder moet ik de overige 3 termijnen ook € 564,00 overmaken... :D Dus eind oktober is deze schuld afgelost.

Nu maar hopen dat een andere schuldeiser waar een bedrag á 7700 openstaat me niet failliet wil verklaren!

Heeft iemand hier nog tips voor? Kan een bepaalde instelling me nog helpen?

Het GKB zegt me niet te kunnen helpen i.v.m. mijn fraudeschuld. Maar het gaat me denk ik niet zelf lukken alle schuldeiers aan te schrijven. Het zijn er 16! En ik kan niet al het geld verdelen, dan krijgen ze niks.

Heeft iemand nog advies?

Liefs,
Kim


Jayden
17-07-09 10:23
... zie je wel! Het kan dus toch.. er is nog hoop. En nou niet blijven hangen in het verleden en wat je gedaan hebt. Daarmee doe je jezelf echt tekort! Schuldgevoelens zijn alleen maar negatief, richt je op de toekomst en hoe je dan in t leven wil staan. Je doet er toch al alles aan om het weer op de rit te zetten en goed te zijn voor anderen?
En ach... fouten maakt iedereen.

oh ja en ihkv = in het kader van... hahaha sorry: ben al zo thuis in dure instantie-taal, dat ik ook die afkortingen al zonder na te denken gebruik.

Succes en fijn weekend!Moedig
17-07-09 10:22
Wat moeilijk lieve kim kon ik maar iets voor je betekenen
maar ik zou niet weten wat
hoop snel dat je wat -positieve- duidelijkheid krijgt.

Liefs moedig


Kimberly
17-07-09 10:02
Heb zojuist weer gebeld met haar. Ze zegt dat ze het faillisement evt. kan voorkomen d.m.v. uitstel te vragen aan de rechter (die heb ik al 1x gekregen voor die WSNP).

En dan moet ik in 1x dat bedrag aan de schuldeiser te betalen. En dat bedrag is niet eens me maandsalaris.

HAD IK MAAR NOOIT FRAUDE GEPLEEGD. Toen was ik blij: he wat schulden weg, kan in me huisje blijven etc. want heb me huurschuld afbetaald en me creditcards.

Ik ben dus echt NOOIT veroordeelt ervoor, alleen geregistreerd in het EVA register. Maar normaal worden mensen toch veroordeelt daarvoor?

Wat is dit overigens? ihkv wsnp (dat schreef jij Jayden )

xxx


Jayden
16-07-09 21:42
Oh wat vervelend toch allemaal maar je zeg! Jij hebt het wel echt getroffen met alle proffessionals, he? pfff

Ik vind het een heel erg raar antwoord van de advocaat, want mijn ervaring is echt anders.... onze advocaat tóen heeft uitstel aangevraagd bij de rechtbank en dat gesprek gewoon geregeld. Dat zou je zelf ook nog kunnen volgens mij door een brief naar de griffier te sturen.

Fraude is volgens mij alleen een reden voor kansloosheid als het ihkv wsnp plaatsvind, een bespreking over een minnelijk akkoord kun je volgens mij altijd laten plaatsvinden.

Ik denk ff met je mee wat je nu nog zou kunnen doen, want ik kan er maar niet over uit, dat alles jullie zó laat stikken. Toveren kunnen we met zn allen niet, maar er moet toch iets van hoop aan de horizon kun gloren?

xx


Nemesis
16-07-09 11:56
http://www.rechtopbijstand.nl/inhoud/index/pid/355

http://www.curatoren.nl/fo/handig_praktijkregelsinsolad.php?pagina=2

En als je via Google zoekt op.. Wie betaald de curator dan kom je bij Google books en daar staat ook de nodige info.


Dat kun je eens lezen Kim.


Hotforum
Gratis je eigen forum
Kimberly
16-07-09 11:22
Heb zojuist gesproken met een pro deo advocaat die veel zaken doet die te maken hebben met faillisement en wsnp.

Deze vrouw heeft mij verteld niks voor me te kunnen betekenen en zeker niet op zo een kort termijn.

Ze zegt dat ik geen kans van slagen heb door 1 fraude schuld.

Ze zegt wel dat ik mijn curator kan vragen om zelf te gaan proberen een minnelijke regeling te starten tegen finale kwijtschelding na 36 maanden, maar bij voorbaat weet ik al dat dit veel geld kan kosten (curator kosten).

Liefs,
Kim


Jayden
15-07-09 21:31
oh... en niet zo bang zijn voor een curator hoor: een curator is een advocaat die inderdaad alles wat je aan vermogen hebt ten gelde kan maken, maar het voordeel van een curator t.o.v. een bewindvoerder of GKB-er is dat ze altijd exact de letter van de wet moeten volgen en je dus precies weet waar je aan toe bent.

En het is meestal een rekenende advocaat: curatoren bekijken alles op basis van de cijfers. Ze gaan bijv. echt geen leenbakker-inboedel veilen als de kosten daarvan meer zijn dan wat het op zal brengen, ook al mogen ze dat wel.

Jayden
15-07-09 21:20
@ Kimberley - Even een reactie op deze vraag:

Maar als het opgeheven wordt wegens gebrek aan baten, dan kloppen al die schuldeisers weer aan Daar heb ik ook niet veel aan toch?

Wellicht een goede optie om alle schuldeisers zelf aan te schrijven met me advocaat :D

: Juist, zodat je het faillissement voor kan zijn! Zodra het faillissement wordt uitgesproken heb je even een vaccuum waarin die curator opereert en dan kun je zelf niets meer, totdat het opgeheven wordt, dan staan idd alle schuldeisers op de stoep en zal de concurentste schuldeiser beslag laten leggen, om de anderen vervolgens te laten wachten totdat dat is ingelost.

En... dat maakt je nu eigenlijk best sterk in onderhandelen: hoe vreemd het ook klinkt... bij een faillissement gaat iedereen het schip in uiteindelijk. Ook de meeste schuldeisers, en daar moet je nu eigenlijk je voordeel mee doen. Laat jouw advocaat de schuldeisers bijeenkomen voor een gesprek en dan spijkers met koppen slaan: mondeling is er vaak meer te regelen dan schriftelijk. Echt!

Wij hebben dit destijds ook geprobeerd, maar helaas bleek 1 schuldeiser (de bank) niet te vermurwen omdat die sowiezo ons hypotheekrecht had als ie ons failliet liet gaan. Het hele feest ging daarom niet door, idd curator, opheffing wegen gebrek aan baten en het wsnp traject. Niet te vergelijken met jouw situatie, maar hee: niet geschoten is altijd mis toch?

Als je behoefte hebt aan meer info: laat me maar iets weten ok? Ik help je graag hoor.

xx


Nemesis
15-07-09 19:14
Ikke.. In sommige gemeentes is het top drukte met schuldhulp aanvragen. In sommige gemeentes zelf 1.5 jaar dus dan valt er niet veel te dwingen.
En als ze een minnelijke regeling gaan opstarten mag deze niet langer duren dan 120 dagen.
Maar zover is Kim ( haar man ) dus nog niet eens.


ikke
15-07-09 16:57
schandalig hoe ze te werk zijn gegaan met jou

Ze kunnen heel snel bij de kredietbank als je vriend er maar boven op gaat zitten

zorgen dat zijn dossier compleet is ingeleverd en constant bellen hoe het ervoor staat.

schuldeisers hebben maximaal 5 weken de tijd dus mag hooguit nog een week tussen beide brieven zitten en dan kan je al weten of de minnelijke lukt of niet

een vriendin van mij zat binnen drie maanden in de wsnpKimberly
15-07-09 15:23
Ik hoop dat ze bij hem wel goed te werk gaan, want dezelfde Kredietbank heeft ervoor gezorgd dat het fout ging met mijn WSNP aanvraag.

Heb net wel gelezen dat een curator ervoor kan zorgen dat je desondanks fraude toch de WSNP in kan . Maar dan moet je, je wel bewijzen en ik wil niet anders :D

Hij heeft last van 3 schuldeisers die erg vervelend is De overige 8 zijn mega grote schulden waarvan 1 van over de € 50.000.

Ik hoop dat die jongen snel geholpen wordt :D


Jos en An
15-07-09 15:19
Tsja sommige molens werken traag
Hopelijk heeft hij niet al te veel last van schuldeisers die hem op de nek zitten.
Ik hoop dat er ook voor hem snel duidelijkheid komt.


Kimberly
15-07-09 14:56
Nee ik bedoel dat er nog 9 wachtende mensen voor hem zijn (die wachten op een intake).

Hij staat dus helaas nog op de wachtlijst


Jos en An
15-07-09 14:01
Bedoel je met 9 wachtende dossiers, dat de kredietbank een eventueel akkoord afwacht of dat ze nog bezig zijn met opvragen van de totale schuld?

Volgens de gedragscode van de NVVK is er een 120 dagen model, dit betekend dat er met 4 maanden daar duidelijkheid over moet zijn ( al loopt het vaak in de praktijk wel langer uit)
Ik weet niet hoe lang je man er al mee bezig is?


Kimberly
15-07-09 13:12
Het vinden van werk gaat een beetje brak, hij heeft wel een WW uitkering aangevraagd.

Volgens de Kredietbank liggen er nog 9 wachtende dossiers voor hem, dus hoop binnenkort op een gesprek :D!!


Jos en An
15-07-09 13:09
Kim,

Ik weet weinig af van faillisementen en de regels daar omtrend, maar wat Jayden zegt komt mij wel over als iets waar jou schuldeisers wel eens mee akkoord zouden kunnen gaan.
Je hebt in ieder geval daarvoor een goed netto inkomen,zodat je ze ook wat te bieden hebt.

Ik wens je in ieder geval veel succes met alles!

PS: hoe is het nu met je man verder gegaan met de aanvraag sanering en het vinden van werk?


Kimberly
15-07-09 12:54
Jeetje wist niet eens dat je dat zelf mocht doen! Dacht dat alles nu via de rechtbank moest lopen...

Maar als het opgeheven wordt wegens gebrek aan baten, dan kloppen al die schuldeisers weer aan Daar heb ik ook niet veel aan toch?

Wellicht een goede optie om alle schuldeisers zelf aan te schrijven met me advocaat :D


Jayden
15-07-09 12:37
Kimberley, zoals ik je al wel eens eerder zei: als je het nu goed aanpakt hoeft jouw faillissement niet het einde van de wereld te zijn als je probeert om nog deze week alle schuldeisers rondom de tafel te krijgen. Dus nog voor de rechtzitting. Je nodigt ze ergens uit met jouw advocaat erbij en je laat heel open en eerlijk zien wat je te bieden hebt. Geen zielige verhalen, maar gewoon heel duidelijk laten weten dat als ze je failliet verklaren, dat jouw vermogen nihil is, dat je niets hebt om te verdelen en dat het waarschijnlijk door een te dure curator zal worden opgeheven wegens gebrek aan baten...

Laat ze ook weten dat invorderingsmaatregelen welliswaar na het faillissement lang kunnen duren en dat de meest urgente dan het snelst zijn/haar geld zal krijgen en dat de anderen gewoon erg lang zullen moeten wachten. Je vertelt ze dat je dat niemand gunt en dat iedereen dan gebaat is bij een snelle afwikkeling van de kwestie.

Je biedt ze dan een betalingsregeling aan, die je kunt nakomen, tegen finale kwijting van de restsschuld per schuldeiser.

Mocht het niet lukken om voor die zitting zo'n bijeenkomst te regelen, dan vraag je uitstel aan bij de rechtbank met vermelding van de reden (kan tot 4 dagen voor de zitting)- in vakantietijd zijn mn bankafdelingen erg moeilijk bereikbaar! = dringende reden...

Je kan niemand dwingen én je hebt geen garantie voor succes, maar waarom zou je niet proberen wat het GKB eigenlijk voor je had moeten doen? Nee heb je, ja kun je krijgen nietwaar?

Oh en dan nog even een persoonlijk berichtje van moeder tot bijna moeder: denk je ook een beetje nog aan je zelf?
Sterkte!

xxKimberly 15-07-09 10:49
Hoi lieve mensen,

Het is bijna 21 juli. Ik zal dan om 09.00 uur bij de rechtbank te Utrecht moeten zijn.

Zoals de meeste van jullie weten is mijn aanvraag voor de WSNP afgewezen, nou ja ik ben "niet ontvankelijk verklaard".

Een schuldeiser wilde mij tussentijds failliet verklaren, terwijl er al een aanvraag liep voor schuldhulpverlening (minnelijk traject), maar ik stond nog op de wachtlijst.

Doordat er dus een tussentijds faillisement is aangevraagd, moest ik met spoed een WSNP aanvragen via de rechter. Dit heb ik gedaan, maar al mijn documentatie lag bij de Kredietbank.

De Kredietbank zou een verklaring schrijven aan de rechter, mijn dossier opsturen etc. Ik had alles netjes gearchiveerd in een map, daarbij mijn verhaal gedaan met hoe ik in de schulden ben geraakt, wat ik heb gedaan dit op te lossen etc.

De Kredietbank vertelde mij dat mijn gehele dossier al was opgestuurd. Helaas kreeg ik op 12 juni een brief van de Rechtbank te Utrecht. Mijn WSNP was dus afgewezen omdat mijn documentatie te laat was aangeleverd door de Kredietbank.

Ik ben dus "niet ontvankelijk verklaard",

Zojuist gesproken met de Rechtbank. Er zijn nog 3 schuldeisers die me failliet willen verklaren.

Zelf zit ik alleen te denken wat hebben ze eraan? Waarom denk ik dat:

* Een curator kost al snel € 175 per uur
* Een curator besteed veel tijd aan je dossier lijkt me, dus dat loopt al gauw op tot in de duizenden euro's
* Ik verdien € 1.820,00 netto per maand
* Kan dus zo een € 790 per maand aflossen

Heb een schuldenpakket van € 40.000.

Dit wordt toch een 10 jarenplan plus de kosten van de curator? Ben namelijk heel erg bang dat dit niet gaat helpen, mits ik veel meer verdien!

Iemand op het forum schreef dit omdat ik 40 uur werkte:

Kimberly, vraag als eerste aan je curator of hij een verzoek wil doen om een werkprikkel van 30% toe te kennen.
Dit is een regeling dat je gedurende het faillissement, en je hebt een arbeidscontract 30% van je inkomen extra mag houden.


Dat houdt in dat ik rond de € 1400 per maand zelf krijg en dan is er nog maar € 390 af te lossen. Dit gaat toch niet werken lijkt me?

Helaas kom ik volgens mijn pro deo advocaat niet in aanmerking voor de WSNP omdat ik 1 fraudeschuld heb

Wie o wie heeft een tip, wat ik kan doen om de schulden uit te komen, het lijkt mij dat deze manier niet gaat helpen (i.v.m. de achterlijke hoge curator kosten).

Liefs,
Kimberly


Adverteerder:

Onderwerpen lijst
Nieuwe reactie