logo

Klik op NIEUWE REACTIE

Onderwerpen lijst
Nieuwe reactie
Auteur

wandeling 239. Smeermaas

w.neven
Woonplaats: meerssen
17-07-12 17:42
Zeer mooie wandeling .
Partyboot zeer leuk maar de rustdag is niet vrijdag maar maandag en de boot gaat niet meer dicht maar is vanaf 1 nov t/m 1 maart geopend op do/vr/za/zondag.nieuwe eigennaars.
groetjes W.Neven


Cor Knops
Woonplaats: Munstergeleen
10-06-12 18:32
Hallo,

Er zit een fout op het kaartje bij deze wandeling. Volgens de beschrijving moet men na het paaltje 2,1 km een breed pad naar rechts maar volgens de kaart moet men rechtdoor en pas nadat het meer eindigt rechtsaf (dat pad bestaat trouwens niet).

Vanwege de renaturering in dit stukje Maas was het grindpad niet zichtbaar; we zijn dus omgedraaid en verder over de Winterdijk richting punt 3 gelopen.

In ieder geval zou het kaartje aangepast moeten worden (met Google Earth zie je het pad overigens nog wel duidelijk lopen). Eventueel ook de beschijving aanpassen naar: "Loop nu langs de waterkant richting Maas en sla dan links af over de smalle strook tuusen het meer en de Maas" o.i.d.

Vriendelijke groeten,
Cor en Marion Knops (die trouwens bijna alle wandelingen tm 10 km van je site hebben gelopen: bedankt daarvoor !)Marianne
Woonplaats: heerlen
01-08-11 09:38
fijne route, veel langs water en soms trekt het zich allemaal wat "lang" en wordt het ietsjes saaitjes. Er is idd veel verharde weg. De oevers langs de maas waren prachtig en stonden volop in bloei, het was een pracht om te zien, veel geel, paars en wit en je waant je hier even ...alleen op de wereld. Runderen hebben wij niet gezien.Daarintegen wel genoeg reigers en 2 zwanen. Voor wie van water houdt is dit een superroute.Toch jammer dat er veel verharde wegen zijn en je geregeld voor fietsers opzij moet springen. Ik zou deze streeks ook eerder met de fiets verkennen maar dan mis je wel de bloeiende oevers langs de Maas.........De koffie was heerlijk op de party boot, echt de moeite waard. Na afloop heerlijk gegeten bij Restaurant Benelux...ook superheerlijk en heel vriendelijke bediening. Complimenten voor Jos en het restaurant BNL.

Myriam en Rudi
Woonplaats: Lanaken
06-03-11 22:45
Terwijl de rest van Lanaken carnaval viert, maken wij deze tocht die bij wijze van spreken door onze achtertuin loopt. Hoewel de route geheel vlak is en veel verharde wegen aandoet, is het rustig wandelen vandaag (mede door carnaval?). Sporadisch komt er wel eens een fietser langs, maar we moeten niet om de haverklap de berm in om een peloton doorgang te verlenen. Er is dus tijd te over om van de omgeving te genieten. De Galloway-runderen staan vlak bij de weg te grazen en dat is best een indrukwekkend zicht. Aan de overkant van de Zuid Willemsvaart zien we domein De Hocht, dit mooie kasteel kunnen we op de terugweg van dichterbij bekijken.
Vooraleer terug te keren naar Smeermaas verlaten we de waterkant en volgt er nog een mooi stukje door de velden. De bosrand volgen en zo min mogelijk de akker betreden, zoals de routebeschrijving ons voorschrijft, is vandaag niet mogelijk. De boer heeft zijn veld tot vlak tegen het bos omgeploegd, zodat we toch even door de losse aarde dienen te ploeteren.
Wie de kuitenbijters van het Heuvelland prefereert, blijft bij deze wandeling misschien op zijn honger zitten. Wij vinden het een leuke, wederom goed beschreven route die ons dicht bij huis eens wat anders biedt.
Myriam en Rudi


Marianne
Woonplaats: Noorbeek
25-01-10 16:30
Een rustige makkelijke wandeling langs veel water.Voor de verwende wandelaar denk ik inderdaad wel een beetje saai.
Ook was deze wandeling veel over verharde wegen. Maar voor de rest wel goed te doen.


Zjeraar
Woonplaats: Maastricht
30-03-09 19:15
Zo dichtbij en toch zo anders. Weer een heerlijke wandeling. Lekker gepauzeerd op de boot bij Neerharen. Wij vonden de wandeling helemaal niet saai. Ook van de fietsers op zondag hebben wij totaal geen last gehad.

Jos, bedankt voor de fijne route

Zjeraar


Smeets
18-03-09 14:33
Doe deze wandeling niet op zondag maar door de week, heerlijk rustig! Lekker langs het water wandelen door een mooie omgeving en fijn vlak.

L&L
Woonplaats: Mestreech
17-03-09 11:52
Gisteren deze wandeling gelopen, en wij vonden het een van de mindere wandelingen van Jos. Vrij monotoon: rechts langs het kanaal op, en aan de andere kant weer terug met hordes wielrenners op je pad. De beschrijving was als vanouds perfect.
Ik dacht dat dit de 1e wandeling was waar we minder enthousiast over zijn(we hebben er al 85 gelopen), maar 1 mindere uit 85 wandeling is waarlijk geen slecht gemiddelde!!
Daarom toch weer onze bedankjes, Jos


ine
16-01-09 19:00
Hallo allemaal,wederom een wandeling vlakbij maastricht gemaakt.Zo dichtbij en toch voor mij onbekend stukje natuur.Het is prachtig wit en het zonnetje maakt alles mooi.Prachtige luchten.De paden zijn ondanks de sneeuw goed te lopen.Dit is een zeer makkelijke vlakke wandeling.Ook wel eens lekker.Bij de vijver kwamen de drie galloway runderen op me afgelopen.Ben toch even een stukje terug gelopen en heb het toen opnieuw geprobeerd.Ik kon zonder problemen verder.De routebeschrijving is prima in orde.Het is een zeer rustige wandeling.(op een maandagmiddag)Je komt niemand tegen.Er vliegen af en toe wat vogels weg en verder hoor je niet veel.Ik vond het een aparte,makkelijke,mooie wandeling.tot de volgende keer,groetjes ine

Bastiaansen
Woonplaats: Maastricht
13-10-08 08:13
Hoi Jos;

Vandaag deze mooie wandeling gelopen.
Echter 1 nadeel; hele peletons wielrenners dwingen je om inde berm te gaan lopen.
Verder klopte de route helemaal.
Tip; kijk uit met honden; indien er kalveren zijn, nemen ze een dreigende houding aan !!!

Hans. Brigitte en het hondje Rocky


cor en ria
Woonplaats: kerkrade
15-09-08 19:43
Op zondag 14 sept 2008 wandeling 239 smeermaas ondernomen in het gebied van de grensmaas.Halverwege de wandeling bij het rustpunt cafetaria-boot kregen we gezelschap van de kinderen , die de wandeling zo mooi vonden dat ze bij het einde het gemiste 1e gedeelte samen met ons nog wilde
"inhalen ". Dat hebben we gedaan en hierbij maakten we kennis met de Galloway-runderen die in het natuurgebied
graasden .
Ze zijn bepaald niet oer-hollands vriendelijk !!!
Een tip voor de wandelaars : Bij het begin van het natuurgebied tussen VIJVER en MAAS - waar mogelijk deze dieren zich bevinden - de aanwijzingen op de publicatieborden goed lezen , zodat je zonder problemen dit hele mooie wandelgebied kunt door komen.
Deze wandeling is wederom een juweeltje.

Cor , Ria en lease-hondjewgzl 18-06-08 16:21
239


Onderwerpen lijst
Nieuwe reactie