logo

Welkom op het Quickmill Forum info @ edohannema .nl

Onderwerpen lijst
Nieuwe reactie
Auteur

ontkalken

Frans 13-12-07 18:11
Welke ontkalker moet je gebruiken voor een Quickmill / Messoni met thermoblock en hoe vaak moet dit gedaan worden?

De handleiding van Quickmill / Euroquick heeft het over speciale espresso ontkalker in literflessen en waarschuwt tegen gebruik van azijn http://euroquick.nl/service

In de handleiding van een 0820 R van Evermes (importeur van de Messoni machines) wordt 1 op 1 schoonmaak azijn met water aangeraden.

Espressisimo noemt Melitta snelontkalker als optie. http://www.espressissimo.nl/service/faq/Hotforum
Gratis je eigen forum
colin
13-12-07 22:18
Hoi Frans,
Ontkalken van en Quickmill/La Messoni espressomachine is afhankelijk van hoe hard/zacht is jou water. Hoe harder het water hoe vaker moet je, je machine ontkalken, maar te veel is niet altijd goed voor de machine. 2 tot 3 keer per jaar is voldoende. In een zacht water gebied 1 keer per jaar is genoeg.
Speciaal ontkalkings middel of tabletten kan een mooier omzet opleveren voor de espressomachine leverancier maar als 't echt werkt is altijd open voor discussie. Ik heb 10 jaar ervaring als monteur op Quickmill/La Messoni espressomachines. Ik heb altijd schoonmaak azijn gebruikt, zonder problemen, om de machines te ontkalken. Schoonmaak azijn is goedkoop en je kan 't overal kopen. Gebruik een mengsel van 1 mal schoonmaak azijn op 3 mal water.
Colin


Frans
13-12-07 23:57
Beste Colin bedankt voor je snelle reactie!

nog wel een paar vragen;
hoeveel liter van het water azijn mengsel spoel je erdoor?
is een tank water genoeg om na te spoelen?
jou azijn oplossing is minder sterk dan in een handleiding voor de 820r staat van evermes, is dit beter voor de machine?
azijn om te ontkalken is dus geen probleem voor het apparaat en de rubbers in bv de stoom kraan?


colin
14-12-07 21:43
Hoi Frans,
Maak en mengsel water/azijn voor en half tank. Schakel de machine aan en wacht tot de temperatuur lampje uit gaat. Draai de stoompijp na buiten en druk op de stoom schakelaar. Als stoom uit de pijp komt beweeg de stoompijp een en weer 10 keer achter elkaar. Laat de stoompijp evertjes buiten stomen dan nog 10 keer achter elkaar een en weer bewegen. Herhaal 5 a 6 keer, daarnaar spoel het mengsel door de stoompijp en ook door de zetgroup. Daarnaar spoel alles met schoon water door.
Schoonmaak azijn is niet schadelijk voor de machine zo lang als je 't niet elke week gebruikt. En paar keer per jaar is onder normaal omstandigheiden voldoende.
Groetjes ColinRonald
16-12-07 21:55
Waarom besparen op ontkalken? Schoonmaakazijn is een ander soort zuur dan de snelontkalker die de officiele importeur en de Quickmill fabriek aanbeveelt. De snelontkalker laat geen smaaksporen achter in de machine en tast de aluminium onderdelen niet aan (uiteindelijk zitten er in de kop ook aan paar alu onderdelen... Bij regelmatig ontkalken tast schoonmaakazijn echt deze onderdelen aan. Voor de prijs hoef je het niet te laten..

colin
16-12-07 22:29
Als je gaat op de officieel Quickmill site zal je geen advice vinden over ontkalken van Quickmill machines.
Binnen kort zal Quickmill komen met en onthardings filter dat is goed voor +/- 1200 kopjes koffie en zal bij alle Quickmill machine passen.
Bel mij op 0418-540915 voor meer informatie


Klaas
17-12-07 17:22
Lijkt het hierop Colin?
http://www.koffiewarenhuis.nl/product/22/15/443/Onderhoud/Reiniging/Waterfilter/
Is een kostbare aangelegenheid met maandelijks wisselen wanneer je dit vergelijkt met ontkalken met azijn of snelontkalker


Rolf
Woonplaats: Breda
10-02-08 20:51
vorige week kocht ik twee identieke poccino opknap machines met bonenmaler. Bij de ene machine kan de maalgraad goed verstellen. Bij de andere zit deze muurvast. waarschijnlijk heb ik hiervoor speciaal gereedschap nodig of heeft iemand een andere tip?

Mvg Rolf


Frits Jansen
Woonplaats: Amsterdam
08-09-09 00:03
bij Eccellente hebben ze een goedkope snelontkalker. Werkt goed, gebruik voor mn Saeco Talea Giro.

Klaas
14-09-09 22:03
jammer dat mensen hier reclame proberen te maken....

Jan Paul
20-10-09 13:11
Hoe lang moet je de ontkalker in laten werken?

Koffieleut
06-12-09 22:40
AZIJN heeft niets te zoeken in je espresso quickmill thermoblok!

gewoon een snelontkalker gebruiken!

maar echt GEEN AZIJN!

kl


Adverteerder:

Onderwerpen lijst
Nieuwe reactie