logo

Welkom op het E&R Jeugdwerkforum!

Onderwerpen lijst
Nieuwe reactie
Auteur

Uitdagende spellen voor de jeugd

Arjan
Woonplaats: Amersfoort
12-04-05 22:21
Beste mensen,

Op de jeugdwerkersdag hebben we een erg gezellige workshop over uitdagende spelletje voor de jeugd gehad. Naar aanleiding daarvan vonden we het zinnig om hier op het forum met andere projecten ideeën uit te wisselen.

Dus... post hier jou te gekke, doldwaze, vette spelletjes zodat iedereen er wat aan heeft!


Hotforum
Gratis je eigen forum
Arjan
Woonplaats: Amersfoort
12-04-05 22:32
Ik zal zelf dan ook gelijk maar de aftrap verzorgen:

Organiseer een grootste speurtocht, Kees en ik hebben vorig jaar een grootste ontvoering opgezet op de camping Welteverden (project Spaarnwoude) en de jongeren moesten de gegijzelde E&R-member opsporen dmv:

- rebussen en puzzels oplossen die naar de volgende aanwijzing leiden.
- laat ze bellen naar een 06 voor een aanwijzing.
- maak ' WANTED' poster van de gijzelnemers enz. enz.
- Zorg bijv. dat de gegijzelde ergens vastgebonden op de camping zit.
- Maak gebruik van figuranten (E&R members, campinggasten)
- Zet het groots op, het kost wat tijd maar het resultaat is geweldig.

Daarna kan je bijvoorbeeld een gesprek aanknopen over redden; dat Jezus onze redding is.

Mocht je nog meer willen weten, mail me.

Groetjes,

Arjan


Henrieke
Woonplaats: Zwolle
16-04-05 10:39
Ha: fijn dat je dat gave spel erop hebt gezet Arjen. Ik denk dat we daar zeker wat mee kunnen dit jaar!

Ik zou nog even ' mijn fantastische spel' uitleggen: namelijk "ezelen". Het is gewoon zo' n melig spel dat je gewoon even tussendoor kunt doen. Ikzelf heb er goede ervaringen mee.

Benodigdheden: pak speelkaarten; pen en papier.

Je zorgt dat je voor elke speler een setje van 4 kaarten hebt: dus 4 boeren, azen, vrouwen, enzovoort.
Het doel van het spel is dat je uiteindelijk zo' n setje weer in handen hebt.

* Je schudt de kaarten en deelt ze uit: iedereen heeft nu als het goed is vier kaarten.
* vervolgens legt iedereen een kaart op de tafel en schuift die naar zijn rechterbuurman.
* iedereen pakt tegelijkertijd de kaart op die naar hem/haar is doorgeschoven.
* Vervolgens leg je weer een kaart op tafel, en ga zo maar door, tot je een setje hebt.
* Heb je een setje dan leg je zonder iets te zeggen je duim op de tafel. Iedereen moet volgen, de laatste die zijn duim op de tafel heeft krijgt de "E" van ezel.
* Is iemand uitendelijk de "EZEL", dan moet hij of zij een opdracht uitvoeren bedacht door de rest van de groep.Kees de Jong
Woonplaats: Ede
17-04-05 20:56
Limbodansen!!!
Dikke muziek erbij, en lachen geblazen. Als er een schaap over de dam is, volgen ze allemaal

Voorbereiding: nihil
Materialen: bezem
Doel: onder een zo laag mogelijke hindernis door
Winnaar: wie het laagst komt
Opzet: laat de deelnemers onder de hindernis (bezem) door gaan door achterover te buigen. De stok mag niet geraakt worden. Wie de stok wel raakt is af. Als alle deelnemers geweest zijn, kan de stok omlaag en beginnen alle deelnemers opnieuw. De grond mag niet met de handen of knieën geraakt worden, alléén met de voeten. Er mogen verder geen hulpmiddelen gebruikt worden.

Zo duidelijk? Als je het nou nog niet snapt, moet je maar ff mailen ;)
Gegroet en succes (en heel veel plezier!) ermee.

Kees

PS: als het spel nog een christelijk tintje moet krijgen: misschien kan jij op een gegeven moment niet lager , Jezus kan alles!
Of: dit moet je alleen doen, maar Jezus kan je écht helpen!


Hilde
Woonplaats: Maastricht
18-04-05 11:27
He mensen,
heel leuk dat jullie reageren! En ook gaaf om al die leuke spellen te lezen. Wij zullen daar ook zeker wat mee kunnen, dit jaar.
Wat bij ons altijd een hot item is: levend stratego. Misschien kennen jullie het al: iedereen is ingedeeld in twee teams en ieder krijgt een kaartje met daarop een rang (net als bij echt stratego). Vervolgens moeten ze elkaars vlag veroveren. Ze moeten in een groot gebied daarnaar zoeken en door elkaar aan te tikken krijg je een ' gevecht' : degene met de hoogste rang wint, en de verliezer moet terug naar de basis om een nieuw kaartje te halen. ' t is wat lastig om zo uit te leggen, maar wie interesse heeft kan wel even contact met mij opnemen.


Kees
Woonplaats: Ede
24-04-05 13:45
Henrieke wrote:
* Is iemand uitendelijk de "EZEL", dan moet hij of zij een opdracht uitvoeren bedacht door de rest van de groep.

Henrieke, je moet wel positief blijven he Jongeren altijd positief benaderen, heb je dat niet geleerd? ;) . Dus dan zijn ze de "koning" en krijgen ze een kroon ofzo . Het spel heet dan: koningen .
Haha, verzin maar iets leuks.

Rock Solid traning gisteren (23 april) was cool trouwens! Ik ga 3 en 4 juni weer!


Ineke
26-04-05 23:23
MAFFIA

Doel:
De maffia moet de burgers uitschakelen en de burgers moeten de maffia uitschakelen.

Nodig:
Spel kaarten met 2 jokers (maffia) en de rest (a.h.v. aantal deelnemers) gewone kaarten.

Het spel:
De spelkaarten deel je uit aan de deelnemers (ik neem aan dat je zelf spelleider bent), niemand mag van de ander de kaart zien, dus niemand weet van elkaar wie maffia of burger is.

Telkens wordt het dag en nacht in het spel, ' s nachts sluit iedereen zijn ogen en mag de maffia ' schieten' . De eerste nacht: je begint met te zeggen: "het wordt nacht in de straten van... de maffia sluipt door de straten, de maffia mag nu contact met elkaar opnemen". De maffia mag elkaar nu aankijken en een strategie afspreken over wie ze als eerste gaan ' schieten' en evt. de volgenden (met gebaren). Daarna sluit ook de maffia de ogen weer en maak je rondje en noem je de namen van de deelnemers:"wordt er vannacht geschoten op..., of op..., of wordt er geschoten op...enz. (De maffia kan dan door middel van hand opsteken kenbaar maken op wie ze schieten.)Ineke
26-04-05 23:24
MAFFIA (vervolg)

Dan wordt het weer dag en mag iedereen de ogen weer open doen. De spelleider maakt dan bekend op wie er geschoten is die nacht. Is er twee keer op een persoon geschoten, dan is dit persoon ' dood' en mag niet meer meedoen en ' s nachts gewoon meekijken, zij mogen ook niet meer mee discussiëren over wie de maffia is. Als er in één nacht op verschillende mensen geschoten wordt dan hebben ze alleen een schampschot en is er verder niets aan de hand en mogen ze gewoon doorspelen (er kan dus alleen iemand ' dood' gaan als er in dezelfde nacht tweemaal op dezelfde persoon is geschoten). Overdag wordt er dan gediscussieerd door deelnemers die nog leven of niet in de gevangenis zitten over wie de maffia is, dit kan door te zeggen dat je hebt gemerkt dat er iemand zijn hand op heeft gestoken ' s nachts of dat ze een bepaalde reden zouden hebben om een persoon uit te schakelen of omdat iemand zich anders gedraagt dan normaal (zenuwachtig o.i.d.), als er op een gegeven moment een aantal namen zijn genoemd, als ' verdachte' (waarvan men denkt dat hij of zij de maffia zou zijn) wordt er gestemd over wie er naar de gevangenis gaat (dit is één persoon per dag), deze persoon mag ook niet meer meespelen en mag ' s nachts ook kijken.

Dan wordt het weer nacht en mag de maffia weer schieten (als deze nog niet uitgeschakeld is), je maakt weer een rondje en dan wordt het weer dag en dan wordt bekend op wie er geschoten is die nacht, is er die nacht twee keer geschoten, dan betekend dat, dat de maffia niet uitgeschakeld is, is er maar een keer geschoten dan is dus de maffia overdag al uitgeschakeld. Nu mag er dus weer gediscussieerd worden over wie de maffia is en er mag weer gestemd worden, er gaat weer iemand gevangenis in, dan wordt het weer nacht enz. Dit herhaal zich net zolang totdat of alleen de maffia over is of alleen nog maar burgers. Degenen die overblijven zijn de winnaars.Ineke
26-04-05 23:26
MAFFIA Varianten

Variant 1:
Als er in een nacht eenmaal op een persoon geschoten is, dan mag er in een volgende nacht weer op die persoon geschoten worden en bij twee schoten dan is deze persoon alsnog ' dood' .

Variant 2:
Als je met weinig mensen speelt, dan kun je één maffia nemen en de bovenstaande variant daarbij gebruiken.Ineke
26-04-05 23:27
Krantenmeppen

Kring met 1 stoel minder dan spelers. 1. persoon (1) staat in het midden, een ander persoon (2) noemt een naam (3). (1) moet (3) zo snel mogelijk met de krant “meppen”. (3) moet snel mogelijk weer een andere naam zeggen enz. Als (1) (3) of een van de volgenden “mept” voor dat deze een andere naam heeft gezegd, dan is deze persoon in het midden en mag (1) weer een naam noemen enz.

Nodig: - krantIneke
26-04-05 23:29
Kwartet

Per persoon krijg je 4 kaarten (1/4 A5). Op elk kaartje zet je je eigen naam en 5 eigenschappen/hobby’s o.i.d. Op elk kaartje laat je 1 van de 4 eigenschappen/hobby’s o.i.d. er uitspringen.

Voorbeeld:

NAAM

Beroep/studie

- hobby
- 2e hobby
- sport

Dan alle kaarten van iedereen verzamelen, schudden, delen, kwartetten!

Nodig: - Pennen
- A4 papierKees
Woonplaats: Ede
22-02-06 11:48
DE NATIONALE WETENSCHAPSQUIZ!

Maak een leuke naam speciaal voor op de camping of in het dorp.
Op http://www.nwo.nl/nwohome.nsf/pages/NWOP_5VGJ6V (of anders zoeken op google: nationale wetenschapsquiz) zijn alle vragen (meerkeuze) en uitgebreide antwoorden te vinden vanaf 1994. Echt heel vet!

Uiteraard mag de winnaar zich een week (?) lang de MeesterQuizzer (o.i.d.) noemen.

Overigens vind je op die site ook de quiz JUNIOR, voor kinderen voor 8-12 jaar. HEEL veel vragen en antwoorden (vanaf 1998). Speel maar ff door aan je kinderclubcoördinator ;)

Vragen en antwoorden compleet, je hoeft het alleen nog maar leuk aan te kleden


Roelie
10-09-10 15:03
Witte sokken racenull
Verdeel de groep in groepjes van 3-6 personen
Elke groep krijgt 1 witte sok.
Die sok moet OVER iemands schoen. Er mag geen plastic zakje omheem of wat dan ook.
Bedenk een aantal leuke spellen, in de bossen of op het zand, waar je vies kan worden.
Wie aan het eind van alle spellen de witste sok heeft, heeft gewonnen.


Jelle
Woonplaats: Turnhout
07-12-10 11:38
Hoi beste Arjan en Co,

Mijn naam is Jelle, ik ben 28 jaar en ik kom uit Belgie..
Ik botste per toeval op jullie forum maar trof er wel enkele leuke dingen aan. Kan je me via mail bvb. meer info geven over die speurtocht aub !?

Ik ben nl. bezig met het opstarten van een eigen bedrijfje dat zich wil specialiseren in kinder-animatie. Niet door zelf als een clown rond te lopen ofzo maar door het organiseren van leuke kinderspelen en games.

Zou je je kennis en gegevens willen delen met mij omtrent de speurtocht en misschien nog andere leuke dingen of heb je tips met betrekking tot het animeren van jongeren ?

Dit zou ik alvast erg waarderen !

Ik heb momenteel zelf een spel voor volwassenen gemaakt dat de naam CIA UNDERCOVER draagt. Dit ga ik ook aanpassen naar kinder-niveau dus mss kunnen we een wisselwerking tot stand brengen ??

Ik hoor graag van je terug, ook andere suggesties altijd welkom !!

Alvast vriendelijk bedankt !!

Groetjes,

Jelle Wuyts
Email: jellewuyts@hotmail.comnull


Rik
Woonplaats: Maastricht
13-05-11 11:05
Slagbal
Er worden 2 teams gemaakt. 1 team begint in het veld het andere op de bank als slagpartij. Bij een hele grote klas kan je ook 3 teams maken waarvan 2 in het veld. Een andere optie is om 2 kinderen tegelijk te laten rennen.
De slagman mag in 3 pogingen proberen de bal in het veld te slaan. Als de bal voorbij de afgesproken lijn op de grond valt is het een goede slag en moet hij rennen. Een foutslag mag altijd opnieuw.
Punten verdien je door: zonder uitje het laatste honk bereiken in 1 beurt = 2 punten
- zonder uitje het laatste honk bereiken in meerdere beurten = 1 punt
Uitje krijg je wanneer:
Als de bal gevangen wordt
op het moment van branden niet bij een honk staat
en als je drie keer mis slaat


Hotforum
Gratis je eigen forum
Evi
20-04-13 20:11
heey!

Ik moet voor school een activiteit doen met iemand die last heeft van te laat komen. Weten jullie soms activiteiten? Dat mag met verschillende werkvormen: muziek, spel, knutselen (beeld), theater,... Het moet wel Muzisch-agogisch zijn zodat ze beter tijd leert inschatten.

Danku!


pmfdnjj
Woonplaats: US
Homepage
14-10-14 23:07
WiKWhx gojnmzrvpsoi, grqwelnuomwu, grqwelnuomwu, http://jrjkpbkhyxiu.com/

Gfhlhuif
Woonplaats: US
Homepage
15-10-14 23:23
serra 3 bureau credit report

Izlggzwu
Woonplaats: US
Homepage
16-10-14 00:03
torment online payday lenders

Fdijivux
Woonplaats: US
Homepage
23-10-14 11:15
powerwing Where To Buy Garcinia Cambogia - Pure Extract #1

Lutsynos
Woonplaats: US
Homepage
23-10-14 14:05
collider agency

Adverteerder:

Onderwerpen lijst
Nieuwe reactie